Sobrevalorem la cantera?

L’Espanyol ha de ser un equip de cantera, al menys cinc o sis jugadors canterans han de ser titulars al primer equip. I aquesta hauria de ser sempre la regla general, no només ara perquè estem en una situació económica crítica.

Però també tinc clar que no hem de posar canterans a l’once titular a qualsevol preu. I dic això perquè ara que sóna que l’any que ve igual haurem de vendre a Thievy i a Amat alguns ja ho estan cremant tot. Tinguem paciència senyors. Els minuts que l’any passat vam veure a Amat i a Thievy en el primer equip, tret de moments puntuals, ni fu ni fa. I això no vol dir que no els vegi com a titulars, però tampoc no passarà res si els venem. I més tenint en compte els precedents de canterans que han marxat els últims mesos: Víctor Ruiz, Dídac, Alvaro i Màrquez. Aquests jugadors estan passant sense pena ni glòria als seus equips i semblaven ser jugadors vàlids per la primera divisió, tot i que des del meu punt de vista, només Víctor Ruiz i Màrquez –aquest només al partits de casa- havien de ser titulars indiscutibles. El pitjor de tot és, que dels que han marxat, el canterà que sembla tenir més projecció i que no s’ha estancat és Tello, però d’aquest prefereixo no parlar-ne perque no mereix ni una paraula.Imatge

Actualment, agafant un concepte ampli de cantera, al primer equip tenim a Kiko, Capdevila, Javi López, Baena, els dos Cristians, Víctor Alvàrez, i Tejera. D’aquests, considero que només es poden aprofitar en un futur com a titulars indiscutibles a Kiko i Víctor. I com a titulars/suplents a Baena i Cristian Alfonso.

Però aquest panorama no és el pitjor de tot, sino que en els últims anys una sèrie de personatges s’han dedicat -i ho han aconseguit- a destrossar la nostra cantera. Aquests personatges hauríen de desaparèixer per sempre del nostre club. Són escòria.

Això fa que hores d’ara les perles del planter a curt plaç només veig al primer equip a Clerc i a Héctor Rodríguez. Algun més pujarà, però pujant al primer equip no n’hi ha prou. Els canterans s’han d’assentar, no només aparèixer uns minuts i després desaparèixer. Aquest era el mètode Pochettino i no és útil.

La realitat és que el punt àlgid del nostre futbol base va ser amb la quinta de la Intertoto i que a partir de llavors l’arribada dels nostres canterans al primer equip no ha deixat de ser més o menys com la resta d’equips de primera divisió. Per això trobo agossarat dir que la nostra cantera és de les millors. Si que és cert que els equips de futbol base estan entre els millors a nivell estatal i europeu i que guanyen molts títols, però si després això no es reflexa en canterans titulars al primer equip el regust acaba sent agredolç.

Per això, calma amb Thievy i amb Amat. Vull que es quedin i que siguin titulars indiscutibles, però si se’n van, vistos els precedents, tampoc em donaré cops de cap a la paret.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s